Amsterdam: De Jonas op IJburg

Het team Amvest, Orange Architecten, ABT, SITE, Felixx deed mee met een indiening voor de ontwikkeling van een kavel bij de haven op IJburg. Floor werd gevraagd om de omgeving te betrekken.

Ze wandelt rond, spreekt iedereen en krijgt mee dat er grote behoefte is aan cultuur op het eiland, dat zzp'ers een werkplek zoeken, een ontmoetingsplek voor de buurt wordt gemist en dat de kinderen moeten leren zwemmen en daar geen plek voor is. Ze zet een whatsappgroep op met buurtbewoners waar ideeën worden gedeeld. Ze benadert het EYE Filmmuseum en Paradiso en zit aan tafel bij de architecten. Die tekenen in waar zij mee terugkomt: 

een groot projectiescherm op de zijkant van het gebouw met een amfi opstelling zodat de buurt samen films kan kijken. Ook wordt er in de Jonas een kleine filmkamer gemaakt, een huiskamer voor de bewoners en IJburgers om te ontmoeten en te werken. Een waterstrook op het dak, die houdt water vast en kinderen kunnen er in (leren) zwemmen. Amvast wint met deze indiening, De Jonas wordt in 2023 opgeleverd en de appgroep bestaat nog steeds.

Amsterdam: De Jonas op IJburg
Krijn Taconiskade 1087
Amsterdam ov Nederland