De Tussenruimte

Op 5 november 2018 organiseerden Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen – Nederland, Vlaams-Nederlands huis deBuren en DutchCulture de conferentie ‘Wegwijzers van de Tussenruimte’, over creatief ondernemerschap en stedelijke dynamiek. Over de vragen: wat betekent cultuur voor mensen, hoe worden kunstinstellingen meer inclusief en wat is gentrificatie precies?

Voorafgaand aan de conferentie kregen Floor Ziegler en Reinhard Deman het verzoek om in Antwerpen en Rotterdam een daadwerkelijke Tussenruimte te creëren. In de wijken van Rotterdam Zuid en Antwerpen luisterden zij naar zoveel mogelijk verschillende stemmen in de samenleving, omdat kunst en cultuur van iedereen zijn. En dus zijn er eindeloos veel gezichtspunten en belangen.

De Tussenruimte zou een symbolische ruimte worden, waarin mensen gelijkwaardig konden spreken en luisteren. Zonder oordeel, maar met de tijd en ruimte om creatieve verbindingen te leggen. Floor en Reinhard legde al deze stemmen vast in een film die vertoond werd tijdens de conferentie in aanwezigheid van de Ministers van Cultuur van Nederland en Vlaanderen. Ook overhandigde zij die middag aan de ministers de 'Wegwijzer van de Tussenruimte'.

Teaser Film de Tussenruimte

Film de Tussenruimte

De Tussenruimte
stationslaan 1
Antwerpen ov België