Tic-Tac-Toe op de Zuidas

Een woonplek op de Zuidas, voor gezinnen. Hoe kan deze toren straks verbonden worden met de omgeving, de school en de voetbalvereninging?

 Wat kan de plint bieden aan de toekomstige bewoners en aan de buurt? 

Wij gingen op bezoek bij de kinderen van de internationale school 'Kindercampus Zuidas' naast de kavel en ontwierpen met hen. Ze wilden glijbanen maar ook makkelijk zonder ouders door het gebouw kunnen lopen. "Of het niet handig is om iedere verdieping een kleur te geven" vroegen de kinderen zich af? De architecten vonden het een top plan en namen dit mee in het ontwerp. Kunnen de kinderen uit het gebouw aan de buurttafel mee-eten? Dat kan straks in de huiskamer van Tictactoe, ook als de ouders nog aan het werk zijn. 

Docenten van het Conservatorium van Amsterdam komen er wonen, krijgen er muziekstudio's en geven muzieklessen en optredens in de centrale ruimte of buiten. Voor de bewoners van het gebouw én de omgeving. Er komt een tuin op het dakterras waar de ouders en kinderen straks kruiden kunnen plukken. De huizen zijn naar eigen behoeften en gezinsfase (opnieuw) in te delen en er zijn extra ruimtes om te huren voor pubers, opa en oma die komen logeren of voor een ondernemer die zijn/haar fysiotherapie praktijk wil uitproberen bijvoorbeeld.

Tic-Tac-Toe op de Zuidas
Antonio Vivaldistraat 15
Amsterdam ov Nederland